NIEUW: Natuur&ik.

Gepubliceerd op 10 maart 2023 om 20:40

Een nieuw hoofdstuk, vraagt om nieuwe verhalen en inspiratie.

Dit begon toen ik de eerste maanden na mijn burn-out zowel fysiek als mentaal weinig aan kon. Op het punt in mijn herstel dat het zweet me al uitbrak als ik één boodschapje moest halen in de supermarkt, voelde ik me lopend door het bos een stuk veiliger. Rust, geen prikkels of indrukken en bovenal geen verwachtingen. Met de zon en wind op m'n huid, kon ik er gewoon zíjn. Hoe ik me ook voelde.

Een paar jaren verder werd ik - na wat verwoede pogingen om met mijn hoofd te werken - vrijwilliger in een voedseltuin. In plaats van achter een laptop in een niet-inspirerende kantoorkamer stond ik ineens met een schep en een kruiwagen in de buitenlucht. Nu waren het niet alleen het bos, de zon en de wolken die me gerust stelde, maar ook het groeiende fruit en de kleine diertjes in de aarde.

Door buiten te zijn ontstonden er nieuwe inzichten en kwamen de verhalen als vanzelf. Dit bracht me bij een nieuw hoofdstuk. Volgens mij is de mens namelijk net zo eenvoudig of juist complex én bijzonder als de natuur om ons heen. Die kleine worm zoekt net zo hard een weg door de aarde als wij er overheen proberen voort te bewegen. En een kastanje die op de grond valt, weet net zo goed uit zichzelf wat het moet doen om een kastanjeboom te worden, als dat een pasgeboren baby zonder uitleg weet dat het op zoek moet naar de tepel van zijn moeder om te kunnen eten. Ze vinden beiden zelf hun weg, wonderlijk toch?

Om mijn eigen weg verder te ontdekken, volg ik mijn nieuwsgierigheid naar de waardevolle lessen die in de natuur verborgen zitten. Wat kan ik van haar leren? Met een eigen tempo en ritme, zonder tussenkomst van de mens. In een nieuwe reeks verhaaltjes, de groene notetoselfs, neem ik jullie hierin mee. Houd mijn Instagram in de gaten en let op natuur&ik in de titel!

 

 

 

 

 

 

 

Inspiratie

- Het gehele boek van James Norbury Grote Panda en Kleine Draak en specifiek het volgende citaat:
'Wat is de natuur ongelofelijk hè!' zei Kleine Draak.
'Zeker', beaamde Grote Panda. 
'Maar wij zijn net zo goed een deel van de natuur als de boom of de spin, en net zo verbazingwekkend.'

- Een interview met zangeres Nynke Laveraman: https://maatschapwij.nu/videoportret/nynke-laverman-verbinding-aarde/ 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb