#4 Veldsla & winterpostelein

Vandaag een korte, groene note! Want sinds anderhalf jaar werk ik met veel plezier mee in een moestuin. Ik vind het ontzettend leuk om meer te weten te komen over wat wij eten en de manier waarop het groeit. En als heuse groen(te)e-influencer deel ik het graag met jullie!

Lees meer »

#3 Flow.

Het begon weer bij een quote uit het boek Kleine Draak en Grote Panda van James Norbury: 

Lees meer »

#2 De wind.

Het is een regenachtige dag in het weekend. Ik lig nog in bed en staar naar buiten. Zo'n weekend waarin het weer niet meezit, maar m'n gemoedstoestand evenmin. Grijs en humeurig. Geen plannen staan voor de komende dag, ongezellig en een beetje alleen. M'n gedachten dwalen af en ik ga weer mee in oude verhalen en vragen. Ho, dit gaan we niet doen. Hup d'r uit. 

Lees meer »

#1 Winter.

Het is begin januari van dit jaar als ik over het brede middenpad in de stadstuin loop. Op wat onderhoudsklusjes na is er eigenlijk weinig te doen in de winter. De bedden zijn leeg en de struiken en bomen kaal. Sinds maart vorig jaar ('22) ben ik hier vrijwilliger en heb ik alles vanaf de kale winter op zien bloeien in de lente, vrucht zien dragen in de zomer en los zien laten in de herfst. Om nu weer door een kale tuin te lopen. Nergens zie je iets gebeuren, als ik niet beter zou weten zou ik denken dat het allemaal harstikke dood is. 

Lees meer »