Rooswhatsapploos#3 Reacties.

Tja en toen vrij impulsief was het moment daar. Dat het de dag erna de eerste van een nieuwe maand was, maakte het een natuurlijk startpunt. In het appje naar al mijn contacten schreef ik dat het om een experiment ging. Ik achtte de kans klein, maar het gaf me de ruimte om op mijn besluit terug te kunnen komen, mocht het echt tegenvallen. Nadat ik het berichtje verstuurd had, kwamen er een hele hoop reacties binnen. Oh! Met verbazing keek ik hoe mijn lijst met whatsappjes groeide. - "Ohh wat stoer!"- "Zelfs een beetje jaloers op."- "Tuurlijk roos, heel goed idee."- "Veel succes en rust gewenst!"- "Leuk experiment! Lijkt me heerlijk ook!"- Een gif-je - ik ben zelf echt totáál niet van de gifjes - met 'you got this!'

Lees meer »

Rooswhatsapploos#2 Het besluit.

Ik lig die maand - we hebben het over april 2023 - voor de zoveelste keer overbelast op bed. De 'gewone' wereld waarin je doet wat hoort en wat nou eenmaal de gang van zaken is, lijkt ver weg en het idee om Whatsapp van mijn telefoon te halen speelt weer op. Natuurlijk is Whatsapp niet de enige reden dat ik nog vaak overbelast ben, maar ik wil nog steeds geloven dat het voor mij voor een energiesluipende, constante ruis zorgt. 

Lees meer »

Rooswhatsapploos#1 Wat eraan vooraf ging.

Het was ergens vorig jaar in de zomer. Ik zag iemand gehaast bij de ingang van de bus staan, met in zijn hand een Rabobankreader om zijn OV-kaart op te laden. Het zag er klunzig en onhandig uit, maar ik zag een bondgenoot en moet nog lachen om het beeld.

Lees meer »

# 16 Geven én ontvangen.

Ik zit in de kerk op zondagochtend en er wordt een gebed uitgesproken: 'Wij bidden ook voor hen aan wie wij geven, hen die mogen ontvangen'. Het is zo'n moment waarop er een kwartje wordt omgedraaid. Goh nooit zo over nagedacht. Ja ik geef - mede uit plichtsbesef- wat geld tijdens de collecte, maar ik heb me nooit echt verplaatst in degene die het mag ontvangen. Hoe is het om op deze manier een gift te ontvangen?   

Lees meer »

#15 Put.

Het is wit buiten en de zon schijnt door een licht wolkendek heen. En terwijl ik - ondanks de toch al steeds dieper wordende frons tussen mijn wenkbrauwen (nu is het de zon, anders zijn het mijn gedachten die hem veroorzaken) - met mijn gezicht in de zon zit, ben in mijn hoofd aan het processen wat ik voel. Ik wil weer iets schrijven. 

Lees meer »

#14 Nieuw hoofdstuk.

Eind vorig jaar kreeg ik een mailtje dat deze website een jaar bestaat. Een pagina die ik een jaar geleden maakte als projectje waar ik mijn ideeën en eigen verhalen op kwijt kon, in een tijd dat ik het gevoel had de controle over mijn leven een beetje kwijt te zijn. In die maanden volgden 12 blogs. Al had ik achter de schermen nog wel dertig concepten klaar staan. Het was namelijk een fijne manier om van me af te schrijven en mijn gedachten te ordenen. De inzichten die ik hieruit opdeed en de notes to self die ik mezelf schreef, vormde ik met plezier om tot een toegankelijk verhaaltje. 

Lees meer »

#13 Drempel.

Het is alweer even geleden dat ik iets nieuws online heb gezet. Ideeën en inspiratie zijn er wel, maar twijfels en vragen ook. Heeft dit wel zin, is er wel iemand die het leest en wat wil ik eigenlijk met deze site? Voor je het weet ontstaat het voor sommige wel bekende verschijnsel: een drempel. Eentje die steeds hoger wordt als je blijft luisteren naar je twijfels en redenen om iets toch nog even uit te stellen. 

Lees meer »

#12 Als een kind zo blij.

De zon schijnt en ik zit midden in de tuin op het pad van houtsnippers. Ik heb net mijn vestje uit gedaan en de wind voelt verkoelend op mijn huid. M'n oog valt op een vlinder in de struik naast me. Als hij weer weg vliegt, breng ik mijn aandacht terug naar de schep in mijn hand.

Lees meer »

#10 Expeditie Eiland.

Ondanks dat dit al het zoveelste seizoen is, zit ik vanavond toch weer Expeditie Robinson te kijken. Althans, ik kijk naar reclame als mijn gedachten afdwalen naar een avond een aantal jaar geleden. Tijdens een dispuutsavond (ik ben lid geweest bij N.S.U., een christelijke studentenvereniging in Utrecht) luisterden we naar een stel dat kwam spreken over duurzame relaties. Zij maakten een vergelijking die me altijd is bijgebleven, namelijk dat je als individuen binnen een relatie, of dat nou is tussen twee geliefden, vrienden of familie, allebei op je eigen eiland leeft. Je zou toch denken dat je zo dicht tot elkaar kunt komen, dat je op z'n minst met z'n tweeën samen een eiland deelt? Hun stelling was van niet. 

Lees meer »

#9 Loop je hoofd leeg.

Het regent, maar ik besluit toch naar buiten te gaan. Na een middag thuiswerken wil ik mezelf nog even "uitlaten" voor ik aan het avondeten begin. Gelukkig ben ik inmiddels de 'oh-genant-regenbroek-fase' voorbij, dus in vol ornaat besluit ik de regen te trotseren. Juist met dit weer vind ik het soms lekker buiten: frisse lucht, wind en regen in je gezicht en minder mensen mensen aan de wandel. Maar hoe harder ik probeer m'n hoofd leeg te lopen, hoe meer ik er in verdwijn. De onrust neemt toe en als een stel kegels tikt de ene gedachte de andere aan.

Lees meer »