Rooswhatsapploos#3 Reacties.

Gepubliceerd op 22 mei 2024 om 14:00

Tja en toen vrij impulsief was het moment daar. Dat het de dag erna de eerste van een nieuwe maand was, maakte het een natuurlijk startpunt. In het appje naar al mijn contacten schreef ik dat het om een experiment ging. Ik achtte de kans klein, maar het gaf me de ruimte om op mijn besluit terug te kunnen komen, mocht het echt tegenvallen. Nadat ik het berichtje verstuurd had, kwamen er een hele hoop reacties binnen. Oh! Met verbazing keek ik hoe mijn lijst met whatsappjes groeide. 
- "Ohh wat stoer!"
- "Zelfs een beetje jaloers op."
- "Tuurlijk roos, heel goed idee."
- "Veel succes en rust gewenst!"
- "Leuk experiment! Lijkt me heerlijk ook!"
- Een gif-je - ik ben zelf echt totáál niet van de gifjes - met 'you got this!'

Hier had ik eigenlijk niet eens over nagedacht. Het was meer vanuit praktisch oogpunt, informatief dat ik dat berichtje stuurde. Zo van joh ik ben hier niet meer bereikbaar. Dat mensen me vervolgens allemaal gelukwensen en persoonlijke berichten gingen sturen had ik niet aan zien komen. Bedankt. Denk ik?

Want hoezo vinden sommigen het een goed idee? Heeft dat betrekking op mij, is het voor mij persoonlijk slim? Of zou het voor iederéén een goed idee zijn? Waarom is het stoer? En als het jou zo heerlijk lijkt, waarom ben ik dan de enige in mijn omgeving die dit doet? Begrijp me niet verkeerd, ik waardeer de berichtjes, maar vind het ook interessant: ik verwijder immers slechts een app!?

Maar ja, dan heb je het er ook wel over ééntje. Iedereen heeft hem en iedereen gaat er anders mee om. En dat brengt me bij een ander soort reactie die ik meerdere malen kreeg. Of ik niet al iets aan m'n telefoongedrag had gedaan? Dan zou ik er echt wel beter mee om kunnen gaan. Een soort managen van de app: geluid uitzetten, timeslots installeren, meldingen van groepsapps uitzetten, de app wegstoppen in een apart mapje, uit sommige groepen stappen etc. I tried. Maar wat voor de één werkt, werkt niet altijd voor iedereen. En als het zoveel moeite zou moeten kosten, dan probeerde ik het liever een tijdje zonder al dat "gemanage". 

Kortom, er volgt een hoop liefde op mijn vertrek. De reacties maken me niet zozeer onzeker, zoals ik misschien wel had verwacht, al benadrukken ze wel de 'gekheid' van deze actie. Maar eerlijk? Ik zelf kan niet wachten om te ervaren zonder!

 

WORDT VERVOLGD...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb